De la Música Vella al pintor Cabrera

La Revista de Festes de Moros i Cristians publica treballs de dos membres de La Primitiva

Pablo Martínez i Jaume Jordi Ferrando, músics de La Vella (Foto: V. Pastor)

CIM Apolo-Comunicació Social.   Dissabte passat 1 d’abril es presentava al Teatre Calderón l’edició del 2017 de la Revista de Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. D’entre els seus continguts, apareixen dos articles realitzats per membres de La Primitiva: Jaume Jordi Ferrando Morales i Pablo Martínez Blanes. Del primer apareix De la Música Primitiva i la Festa de Sant Jordi en el qual realitza una mirada al que seria l’aparició de la música a la Festa en aquell 1817 juntament amb el context social i històric en què es va desenvolupar. Al costat d’aquest fet, analitza el que ha significat la música festera per a una entitat com la nostra banda des d’un punt de vista patrimonial i econòmic.

Cabrera treballant al seu estudi (Arxiu: A. Espí)

El treball de Ferrando apareix dins d’una sèrie de monogràfics que la Revista ha publicat amb motiu de les efemèrides musicals que se celebren enguany com són el Centenari de l’Himne de Festes de Barrachina i el Bicentenari de l’acompanyament d’una banda de música a una filà, la Llana. La Primitiva publica el text que acabem de comentar, La Nova signa Desde aquella Gloria de 1842; la Unió Musical Sense música no hi ha Festa, a càrrec d’Ernest Llorens, i Eduardo Segura Espí ens conta Dos segles amb música: 1817-2017.
En l’apartat dedicat a Alcoy, su imagen y su historia apareix el treball del nostre company Pablo Martínez Blanes Musica in Vita que tracta sobre la música dedicada al pintor Fernando Cabrera Cantó (1866-1937) del qual se celebra el 80 aniversari de la seva mort. En l’article explica alguns dels concerts i tertúlies que se celebraven a La Casa del Pavo, estudi del pintor, el qual li portaria a comentar en més d’una ocasió «canviaria tots els premis que he aconseguit en tota la meva trajectòria artística per haver estat un músic mediocre«. D’entre els títols comentats, apareixen els pasdobles De la terreta de Camilo Pérez Monllor i El nuevo castillo, de José Seva Cabrera.

 

Deja un comentario