Lluís Vila Casañas s’acomiada de la Coral Sant Jordi de Barcelona

El passat 10 de Juliol va dirigir el seu darrer concert Versos versus Versos en homenatge a Cervantes i Shakespeare

PMB. El passat 10 de juliol es va celebrar al Teatre Sarrià de Barcelona l’últim concert de la Coral Sant Jordi amb Lluís Vila Casañas com a director titular, el qual serà substituit per Oriol Castanyer i Martí, des del proper mes de setembre. Es tractava de l’espectacle Versos versus Versos, basat en les obres de Shakespeare i Cervantes amb motiu del 400 aniversari de les seves morts, amb guió i direcció escénica d’Agustí Espriu i música del propi Vila que fou estrenat el passat mes d’abril a Castelldefels.

La segona part, va estar formada per algunes de les cançons a capella més significatives dels últims setze anys, seleccionades pel mateix Lluís Vila, interpretades pels cantaires actuals i excantaires de la Coral amb peces d’A. Bruckner, J. Haydn, C. Saint-Saëns i J. Vila. Lluis ha assumit la direcció de la Coral des de 2001 fins a aquest concert que, de segur, seria molt especial i emotiu per als nostres companys de l’Ovidi Simfònic a Alcoi i Barcelona.

PERFIL DEL NOU DIRECTOR, ORIOL CASTANYER I MARTÍ

http://www.coralsantjordi.cat. Inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i els continua al Conservatori Professional de Terrassa, on cursa el Grau Mitjà de piano i de violoncel, i obté el Premi d’Honor de Piano i Menció d’Honor de Música de Cambra. Posteriorment, fa el Grau Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu amb el pianista Miquel Farré, i obté Menció d’Honor de Grau Superior. És finalista al I Concurs de Piano “Eugènia Verdet” i al XXV Concurs “Joan Massià”, i obté Menció d’Honor a la 35a edició del  Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya.

Oriol Castanyer i Martí, nou director de la Coral Sant Jordi

Oriol Castanyer i Martí, nou director de la Coral Sant Jordi

Paral·lelament, ha estudiat direcció coral amb Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Mireia Barrera, Xavier Puig, i l’any 2013 es gradua en direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Josep Vila i Casañas i Johan Duijck.

Interessat en diversos estils dins el món de la música, forma part del grup de música tradicional i popular Amanida Folk amb el qual ha realitzat concerts arreu de Catalunya, Espanya, Portugal, Suïssa i França. Ha estat professor de Cant al Conservatori de Terrassa i actualment és professor d’Harmonia a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès.

Ha col·laborat amb la Fundació “la Caixa” com a pianista i director muntador en els concerts participatius del Rèquiem de Mozart i El Messies de Haendel. Des del 2011, també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en el projecte Cantània, i és convidat per impartir cursos i tallers per a diferents entitats i festivals (FCEC, Corearte…).

Ha treballat amb el cor Lieder Càmera com a corepetidor i entre novembre de 2008 i juliol de 2014 en va assumir la subdirecció. Ha estat pianista acompanyant del Cor Infantil de l’Orfeó Català i pianista del Cor Jove Nacional de Cataluya (CJNC), i actualment és pianista i director del Cor Infantil Sant Cugat, director del cor femení Aglepta i de la Coral Sinera.

Des de setembre de 2016, assumirà la direcció de la Coral Sant Jordi.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s